“Barbara is een zangeres die je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Toen ik haar hoorde zingen wist ik het gelijk; zij heeft het, van haar zullen we nog veel gaan horen”
– Johan Clement

 

Barbara St. James (1990) is een jazz & blues zangeres. Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz, blues en soulmuziek. Hierbij staan het leven, emotie en authenticiteit centraal.

Barbara wordt geprezen om haar (muzikale) persoonlijkheid, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor swing. Ze zingt vanuit haar ziel. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is Barbara niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken. ‘Zingen is een noodzaak. Het is voor mij dé manier om mezelf te uiten’ aldus Barbara.

Barbara speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting,  Big Rivers en het Haarlem- en Delft Jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. In januari 2015 studeerde Barbara met lovende commentaren af aan het Rotterdams conservatorium waar zij destijds als ‘bijzonder talent’ werd aangenomen. Hier werd zij gecoacht door Fay Claassen. Zowel in binnen als buitenland timmert Barbara flink aan de weg. Deze herfst was zij te horen op nationale televisie (en radio) met het nummer “Stormy Weather”.

 

 “Het maakt niet uit wat Barbara zingt; de blues zit in haar” – Jarmo Hoogendijk